Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο φασισμός πρώτα έρχεται για τους άλλους

Ο φασισμός πρώτα έρχεται για τους άλλους και μετά για όλους.

 Εδώ και μήνες ζούμε μια πρωτοφανή επιδρομή φασιστικών επιθέσεων , είτε λεκτικών είτε πρακτικών. Η Χρυσή Αυγή έλαβε τζάμπα διαφήμιση απ΄τα ΜΜΕ  μεγαλοδημοσιογράφων και λοιπών ρουφιάνων. Καθημερινά ζήσαμε και ζούμε φασιστικά πογκρόμ απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες και ομοφυλόφιλους. Επιθέσεις μέσα σε σπίτια, σε λαϊκές, σε πλατείες και γειτονιές.
 Ο φασισμός και η γκρούπα της Χρυσής Αυγής δεν είναι φαινόμενα των καιρών όπως προσπαθούν να μας πείσουν πρετεντέρηδες, βουλευτές και λοιποί νοικοκυραίοι είτε γνωστοί άγνωστοι του Α.Παντελεήμονα. Για εμάς την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  ο φασισμός δεν είναι τυχαίο γεγονός. Ιστορικά χρησιμοποιήθηκε από καθεστώτα όταν αυτά δεν μπορούσαν πια να θωρακιστούν συντηρητικά με τα γνωστά μέσα τους όπως καταστολή, κρατική βία, εργατικές δολοφονίες. Έτσι όπως και τώρα ξαμολούσαν τα πιο πιστά σκυλιά τους ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Στόχος τους ήταν να διαιρέσουν μέσω του ρατσισμού  τους εργάτες και την νεολαία σε λευκούς και μαύρους,  δημόσιους –ιδιωτικούς  υπαλλήλους, έλληνες – ξένους κ.ο.κ .
  Όμως αναρωτήθηκε κανείς γιατί οι φασίστες και η Χ.Α δεν τόλμησαν να ανοίξουν το δίπολο πλούσιοι φτωχοί;
  Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί η Χ.Α δεν έχει εναντιωθεί σε καπιταλιστές, εργολάβους και λοιπούς καταπιεστές;
  Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί δεν τα έβαλαν μ΄έναν μεγαλοκαναλάρχη, παρόλη την απαγόρευση στο να τους βγάλουν στο γυαλί;
  Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί ούτε μισός χρυσαυγίτης δεν κατέβηκε σε μια απεργία, σε μια πορεία, στον αγώνα για τα χαράτσια, στο ξεπούλημα δημοσίων οργανισμών, στους αγώνες ενάντια στα Χρυσωρυχεία  Θανάτου;
    Η απάντηση είναι αφοπλιστικά απλή. Γιατί η Χ.Α είναι το μακρύ χέρι του σάπιου συστήματος. Αποτελεί μέρος των μηχανισμών της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και κερδοφορίας. Ως Α.Σ.Κ θα είμαστε εχθρικά απέναντι στον κόσμο των ρουφιάνων, των αφεντικών, των Μ.Μ. Εξαπάτησης. Εμείς συντασσόμαστε και είμαστε κομμάτι της άλλης Ελλάδας των ανέργων, των αγωνιστών, των εργατών ,των μεταναστών. Διάλεξε και εσύ που ανήκεις. Αν επιλέξεις το δεύτερο τότε ξές που θα μας βρεις……..
Να μην ξεχνάς ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την λαμπρότερη αυγή…..

Αντιφασιστική Συνέλευση Καλαμαριάς

ΟΠΟΙΟΣ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΠΑΤΕΙ ,
ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.  
Υ.Γ. Μην ξεχνάς καλαμαριώτη είσαι παιδί μετανάστη και εγγόνι πρόσφυγα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου